Mainos
Mainos

Viestintäala: Maksu-tv-tiedoilla ei saa etsiä lupamaksupinnareita

Viestinnän Keskusliiton mielestä Yleisradion tarve televisiomaksupinnareiden selvittämiseen ei ole peruste rajoittaa maksutelevisiopalveluita tilaavien henkilöiden yksityisyyttä.

Viestinnän Keskusliitto (VKL) vastustaa jyrkästi televisiomaksuperinnän tehostamista maksutelevisiotoiminnan tilaajarekistereiden avulla. Liitto edustaa joukkoviestintäalan ja graafisen teollisuuden työnantajia.

Liitto vetoaa liikenne- ja viestintäministeriölle antamassaan lausunnossa perustuslailla turvattuun yksityisyyden suojaan.

Viestinnän Keskusliiton mielestä Yleisradion tarve televisiomaksupinnareiden selvittämiseen ei ole riittävän painava peruste rajoittaa maksutelevisiopalveluita tilaavien henkilöiden yksityisyyttä.

Liitto ei näe perusteita lainsäädännöllisiin poikkeustoimenpiteisiin. Yleisradion julkisen palvelun rahoitus, tehtävät ja toiminnan laajuus on sen mielestä ratkaistava kokonaisuutena.

Viestintäministeri Suvi Linde'n (kok.) kertoi joulukuussa, että ministeriö selvittää, voitaisiinko tv-maksun maksaneiden ja maksutelevision hankkineiden rekistereitä sovittaa yhteen. Nykylainsäädännön pohjalta se ei ole ollut mahdollista.

Esimerkiksi Norjassa on maksu-tv-kortin saadakseen esitettävä maksettu tv-lupa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme