Mainos
Mainos

Viestintävirasto: Hyökkääjänä ehkä pieni ryhmä

Viimepäiväisten palvelunestohyökkäysten taustalla on todennäköisesti pieni ryhmä tai yksittäinen tekijä, arvelee Viestintävirasto. Motiivina on luultavasti huomion hakeminen.

Viestinten verkkosivuille on tehty useita palvelunestohyökkäyksiä. Muun muassa Ylen, Iltalehden, Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien ja Nelosen verkkosivuille on hyökätty. Viimeisen verkkohyökkäys sattui aamulla, kun Ampparit-uutissivusto kaatui noin tunniksi.

CERT-FI-tietoturvayksikön tietoturva-asiantuntija Ari-Matti Husa kertoo, että pienempiä palvelunestohyökkäyksiä tehdään tasaiseen tahtiin ja niillä on yleensä vain vähän vaikutusta tavalliseen arkielämään.

Suurimpia ongelmia voisi tulla, jos hyökkäys kohdistuisi maksukorttien varmennuspalveluihin.

– Maksukorttien varmennusjärjestelmät luottavat internetiin. Äkkiä tulee kova hässäkkä, jos kortilla maksaminen ei toimi, Husa sanoo.

Kaikkein varmin tapa suojata sivusto hyökkäyksen aiheuttamalta kaatumiselta on hajauttaa palvelu useammalle palvelimelle. Hajauttaminen tapahtuu suuren palveluntarjoajan kautta ja maksaa paljon.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme