Mainos
Mainos

Viestintävirasto kommentoi massiivista WikiLeaks-vuotoa: WhatsAppin käyttö edelleen turvallista

WikiLeaks vuosi tällä viikolla yli 9 000 asiakirjaa, joista paljastuu Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n käyttämät kyberhyökkäys- ja -tiedustelumenetelmät. Viestintävirasto toteaa tiedotteessaan, etteivät tuoreet julkaisut aiheuta välitöntä vaaraa tietojenkäsittelylle.

Viestintävirasto päättelee vuotaneiden tietojen perusteella, että suositut viestisovellukset, kuten WhatsApp ja Signal ovat edelleen turvallisia käyttää. Sovellusten omat suojaukset ja salausalgoritmit ovat vahvoja.

Toiseksi Viestintävirasto nostaa tärkeän havainnon: useat hyökkäykset vaativat sen, että hyökkääjä pääse fyysisesti käsiksi laitteeseen. Kun laitteestaan pitää huolen, voi estää pahimpien hyökkäysten etenemisen.

Kolmanneksi todetaan, että vanhat tutut ohjeistukset pätevät edelleen: ohjelmistojen päivittäminen aina tuoreimpaan versioon sekä vahvojen salasanojen käyttäminen suojaavat pitkälle.

Viestintävirasto kertoo myös jatkavansa vuodetun tietomäärän tutkimista ja epäilee julkisuuteen vielä nousevan useita kiinnostavia yksityiskohtia. Tietomäärän laajuuden vuoksi tähän voi kuitenkin mennä useista päivistä jopa viikkoihin. Wikileaksin odotetaan julkaisevan jatkoa, mutta julkaisun ajankohdasta tai tarkemmasta sisällöstä ei ole tietoa.

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme