Mainos
Mainos

Vietnamin kommunistit nettiaikaan

Vietnamin kommunistinen puolue avasi viime viikolla omat verkkosivunsa juhlistaakseen huomenna alkavaa puoluekokoustaan. Vietnamin- ja englanninkieliset sivut ovat olleet koekäytössä helmikuusta 2000, ja niillä on uutistoimistotietojen mukaan ollut lähes 1,5 miljoonaa kävijää.

Sivuilla on taustatietoa puoluekokouksesta ja puolueesta sekä perustietoa Vietnamista. Lisäksi sivuilta voi lukea kommunistisen liikkeen kantaisien Karl Marxin, Friedrich Engelsin ja Vladimir I. Leninin ajatuksia. Sivut osoitteessa www.cpv.org.vn tarjoavat myös Vietnamin oman vallankumousjohtajan Ho Chi Minhin tuotantoa.

Internet ei ole kovin suosittu Vietnamissa. Maassa on vain runsaat 120 000 liittymän tilaajaa. Hallitus pyrkii sensuroimaan verkon sisältöä, ja puolue taas haluaa omilla sivuillaan tarjota oikeaa tietoa roolistaan Vietnamissa.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme