Mainos
Mainos

Vihdoinkin täysin ilman sähköä toimiva laturi – virtaa kännykkään yksinkertaisella ranneliikkeellä

Syksyllä markkinoille tulee vihdoin laturi, joka ei vaadi toimiakseen verkkovirtaa eikä edes aurinkoa, uutisoi Thrillist.

Tavallisissa varavirtalähteissä on yksi paha ongelma: niistäkin loppuu ennen pitkää virta. Auringolla toimivat varavirtalähteet ovat toki käteviä aurinkoisella säällä, mutta Suomen olosuhteissa auringosta ei aina ole takeita.

Startup-yritys HandEnergy tarttui kännykänkäyttäjien ikuisuusongelmaan ja kehitti laturin, joka toimii täysin ilman verkkovirtaa.

Pallon muotoinen laturi saa virtaa, kun sitä pyörittää kädessä. Sen toimintamekanismi perustuu sen sisällä olevaan magneettiseen roottoriin, joka luo sähkövirtaa pallon pyöriessä.

Joukkorahoituksen avulla kehitetty HandEnergy toimii pidemmillä reissuilla silloinkin, kun sähköä ei ole mailla halmeilla. Noin 70 euron hintaisista laitteista otetaan vastaan jo ennakkotilauksia, ja ensimmäisen erän arvioidaan saapuvan kuluttajien käsiin syyskuussa.

Lähde: Thrillist

***


 

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme