Mainos
Mainos

Viihdelaitteiden hinnat laskevat yhä nopeammin

Etenkin televisioissa ja dvd-soittimissa vauhti on ollut kovaa.

Tekniikan kehitys laskee viihdelaitteiden hintoja yhä nopeammin. Etenkin televisioissa ja dvd-soittimissa hinnat laskevat muutamassa kuukaudessa markkinoille tulon jälkeen. Digitaalitekniikan murros on jouduttanut pudotusta. Dvd-soittimen keskihinta on tippunut kolmessa vuodessa puoleen. Kauppiaita keskihintojen lasku hirvittää.

Kauppiailla on kovat odotukset litteän nestekide- eli lcd-televisiotelevision menekistä jo tänä vuonna. Erikoistutkija Ville Ollikainen Valtion teknillisestä tutkimuskeskuksesta kertoo, että valmistajat, jotka ovat aikaisemmin tehneet pieniä näyttöelementtejä lähinnä kannettaviin tietokoneisiin ovat kasvattamassa näyttöjensä kokoa.

Ollikaisen mukaan myös nestekidetelevisiossa tullaan lähitulevaisuudessa näkemään hintojen laskua. Ollikainen arvelee, että lcd-televisio halpenee lähelle pulleaa kuvaputkitelevisiota parissa vuodessa.

(MTV3)

(Talousuutiset 16.02.2004)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme