Mainos
Mainos

Viisi haki GSM-lupaa

Neljä teleyritystä ja yksi yhdistys hakevat lupaa kolmannen gsm-matkapuhelinverkon hakuun. Alunperin hakijoita oli kahdeksan, mutta kaksi jättäytyi kisasta. Lisäksi yksi ei jättänyt hakemusta määräaikaan mennessä. Hakijoiden oli toimitettava lopulliset hakemukset tähän päivään mennessä.

Hakemuksen jättivät Interloop, Suomen 2G, Tele 1 Europe in Finland ja ruotsalaisen Telian suomalainen tytäryhtiö. Lisäksi alueellista toimilupaa hakee Espoo Windows -ohjelmointikerho. Ministeriö ei kertonut, miten suuriksi hakijat arvioivat verkon rakentamiskustannukset tai miten ne aikovat hoitaa rahoituksen.

Uuden gsm 900 -verkon arvioidaan maksavan noin miljardi markkaa. Nykyiset gsm 900 -verkot ovat Soneralla ja Radiolinjalla. Kisasta vetäytyneet yritykset ovat Globetel ja RSL Com Finland. Vaikka Saunalahden Serveri ei jättänyt määräaikaan mennessä hakemusta, yhtiön toimitusjohtajan Harri Johannsdahlin mukaan asiasta keskustellaan vielä ministeriön kanssa. (STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme