Mainos
Mainos

Virolainen televisioasema taloudellisissa vaikeuksissa

Virolainen kaupallinen televisioasema TV1 on taloudellisissa vaikeuksissa. Televisioyhtiön osakepääomatase on muuttunut negatiiviseksi ja ylimääräinen yhtiökokous on kutsuttu koolle syyskuun puolessa välissä.

Viimeistään silloin omistajan on joko päätettävä osakepääoman korottamisesta takaisin lain edellyttämään määrään tai kanavan sulkemisesta. TV1 kuuluu puolalaiselle televisioyhtiölle Polsatille, jolle kuuluvat myös latvialainen televisiokanava LNT ja liettualainen Baltijos TV. TV1:n katsojaosuus oli kesän mittauksissa runsaat 11 prosenttia.

Virossa on neljä televisiokanavaa ja vironkielistä väestöä on noin miljoona. Yleisesti kanavien määrää pidetään korkeana, etenkin kun huomioidaan väestön ostovoima ja Viron mainosmarkkinat. Kaikki kanavat esittävät mainoksia, mutta puhtaasti mainosrahoitteisia ovat TV1, Kanal2 ja TV3. Viron televisio eli ETV on osin mainosrahoitteinen.

Viron hallitus on elokuun puolivälissä päättänyt, että tähän asti erillisinä toimineet Viron televisio ja Viron radio yhdistetään Suomen yleisradion tapaan yhdeksi yritykseksi, joka luopuu mainosten esittämisestä. Mainostulojen menetys tullaan korvamaan eräänlaisella mainosmaksulla, jonka kaupalliset televisiokanavat maksavat tulevalle Viron yleisradiolle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme