Mainos
Mainos

Virolaisuutistoimisto Eta lopetti toimintansa

Virolainen uutistoimisto Eta on lopettanut toimintansa. Tänään tehdyn päätöksen taustalla olivat taloudelliset vaikeudet. Etan toiminnan päätyttyä uutistoimisto BNS - Baltic News Agency - saa monopoliaseman uutisten välittämisessä.

Eta välitti pitkään uutisia Virosta myös ulkomaisille asiakkaille, niiden joukossa myös STT:lle. Eta perustettiin vuonna 1918 ja se toimi valtiollisena uutistoimistona aina vuoteen 1991, jolloin Viro itsenäistyi uudelleen neuvostoajan jälkeen. Samassa yhteydessä myös Etasta tuli yksityinen yritys.

Yritys on vaihtanut kahteen otteeseen omistajaa, viimeksi omistajana on ollut latvialainen sijoitusyritys. Toimintaa ei kuitenkaan saatu kannattavaksi, ja vahvistamattomien tietojen mukaan yhtiön velat ovat vajaan 100 000 euron luokkaa. Etalla oli toiminnan päättyessä nelisenkymmentä työntekijää.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme