Mainos
Mainos

VN myönsi uusia digi-tv-lupia

Yhteensä neljä yritystä on tänään saanut valtioneuvostolta ohjelmistoluvan digitaaliseen televisiotoimintaan. Luvat annettiin erikoiskanaville ja alueellisille kanaville.

Canal+ Finland Oy sai ohjelmistoluvan kolmelle maksulliselle elokuvakanavalle. Janton Oy:lle myönnettiin alueellinen lupa pääkaupunkiseudulle ja Pirkanmaalle. Turun Kaapelitelevisio Oy sai alueellisen luvan Turun seudulle. Vizor Oy sai toimiluvan ostoskanavaa varten. SubTV:n toimilupaa muutettiin niin, ettei yhtiön tarvitse enää lähettää alueellisia ohjelmia.

Hakemukset hylättiin mm. Wellmedia WM:ltä, Discoverylta ja MTV Networksilta.

Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasin mielestä uusien ohjelmistolupien jakaminen on tärkeä asia. -Uusien kanavien aloittaminen merkitsee selvää parannusta digitelevision tarjontaan ja on omiaan edistämään digitelevision yleistymistä, hän mainosti.

Liikenne- ja viestintäministeriön tarkoituksena on aloittaa lähiaikoina uusi toimilupakierros, jolla haetaan toimijoita niille alueille, jotka tällä kierroksella jäivät vaille alueellista toimijaa.

Digitaalisissa televisioverkoissa oli vapaata lähetyskapasiteettia, koska vuonna 1999 digitelevisioluvan saaneista yrityksistä neljä luopui toimiluvastaan tai ei aloittanut toimintaa määräaikaan mennessä. Kiinnostus on ollut selvästi osoitettua laimeampaa. Uusiin toimilupiin tuli yhteensä 12 hakemusta. Toimiluvat ovat voimassa vuoden 2010 elokuun loppuun.

Suomessa on digitaalinen televisiotoimilupa nyt yhteensä yhdeksällä yrityksellä. Kanavat on sijoitettu kolmeen kanavanippuun. Parhaillaan on suunnitteilla myös neljäs kanavanippu, joka on alustavien suunnitelmien mukaan tarkoitus varata datapalveluiden välittämiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme