Mainos
Mainos

Vuoden surkeimmat salasanat lyötiin pöytään – eihän omasi päätynyt listalle?

Vuoden huonoimmat salasanat on taas listattu. Valitettavan moni syyllistyy yhä käyttämään salasananaan numerosarjaa "123456" tai kirjainyhdistelmää "password" eli "salasana".

Salasanojen tietoturvaa hoitava tietoturvayhtiö SplashData on ottanut perinteekseen kerätä kasaan vuoden huonoimmat salasanat. Tämä vuoden tiedot yhtiö kertoo haalineensa yli 5 miljoonan nettiin vuotaneen salasanan joukosta. Kyseiset salasanat olivat pohjois-amerikkalaisten ja eurooppalaisten käyttäjien käyttämiä salasanoja.

SplashData arvioi, että lähes 10 prosenttia käyttäjistä on käyttänyt ainakin yhtä 25:n huonoimmaksi arvioidun salasanan listasta. Noin kolmen prosentin arvioidaan käyttäneen kaikkein huonointa mahdollista salasanaa, joka oli ”123456”. Kuluneen vuoden toiseksi suosituin huono salasana oli ”password” eli suomeksi ”salasana”.

Listalta löytyi myös lukuisia muita variaatioita näppäimistön numeroriviltä, jotka ovat tietoturvayhtiön mukaan lähes yhtä huonoja salasanoja. Huonoja ovat myös muut näppäimistöstä järjestyksessä muodostuvat merkkiyhdistelmät, kuten ”qwerty”. Myös ilmiselvät ja helpot sanat, jossa yksi kirjain onkin korvattu numerolla, ovat hakkereille helppo saalis.

Suosittujen populaarikulttuurin ilmiöiden mukaan muodostetut salasanat ovat myös vältettävien listalla, SplashDatan lehdistötiedotteessa muistutetaan. Esimerkiksi sijalta 16 löytyi ”starwars”, jos joku vielä kuvitteli olevansa ainoa Star Wars -fani maailmassa.

Lähde: Motherboard

---

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme