Mainos
Mainos

Washington Post: Assange jäänee ilman syytettä

Paljastussivusto Wikileaksin perustaja Julian Assange selviää todennäköisesti Yhdysvalloissa ilman syytettä satojentuhansien salaisten diplomaattiviestien vuotamisesta, arvioivat Washington Postin haastattelemat nimettömät viranomaislähteet.

Valtion asianajajien mukaan Assangelle ei voitaisi asettaa syytettä ilman, että myös tietovuotoihin osallistuneet toimittajat ja tiedotusvälineet joutuisivat syytteeseen. Medialle ei kuitenkaan haluta langettaa syytteitä.

AFP:n haastatteleman oikeuslaitoksen tiedottajan mukaan Assangea olisi pitänyt syyttää jostain muusta kuin tietojen julkaisemisesta, kuten hakkeroinnista. Tiedottaja arvioi, että lähes kolmivuotisessa tutkinnassa ei ole löydetty muita syytteen aiheita.

Assange asuu Ecuadorin Lontoon-suurlähetystössä, koska hän välttelee luovutusta Ruotsiin. Siellä häntä epäillään seksuaalirikoksista.  

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme