Mainos
Mainos

Wes Craven: Kauhufilmeillä ei yhteyttä joukkomurhaan

Syy murhaajien veritekoihin, löytyy yleensä heidän varhaisnuoruutensa tapahtumista, ei kauhufilmeistä, uskoo veteraaniohjaaja.

Kauhufilmien kummisedäksi luonnehdittu Wes Craven kiistää, että väkivaltaisilla elokuvilla olisi osasyy Virginian joukkomurhaan. Kauhufilmit nousivat puheenaiheeksi murhaaja Cho Seung-Huin jälkeensä jättämien viestien vuoksi.

- Syy, miksi Chon kaltaiset murhaajat päätyvät väkivaltaan, löytyy yleensä heidän varhaisnuoruutensa tapahtumista, ohjaaja Craven linjaa.

- Jos jollakulla on väkivaltaisia ajatuksia, heitä vetävät puoleensa asiat, joissa on väkivaltaa. Mutta syntyvätkö noiden ihmisten väkivaltaiset ajatukset esimerkiksi kauhufilmien vuoksi? En usko.

Piinaavien leffojen mestari myös väittää, että hän yrittää aina välttää väkivallan esittämistä hohdokkaana.

- Joka kerta kun otan filmilleni väkivaltaa, pyrin siihen, että se ei näyttäisi 'coolilta'. Minua vihastuttaa, kun viranomaiset yrittävät syyttää Hollywoodia Virginian joukkomurhan tapaisista tragedioista.

Craven, 67, antaa ymmärtää, että päivittäiset raportit Irakista ovat väkivaltaisempia kuin fiktiiviset filmit.

- Ja ne uhrit ovat oikeita ruumiita, korostaa Painajainen Elm Streetillä- ja Yön silmät -menestysten ohjaaja.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme