Mainos
Mainos

WhatsApp uudistui: Kukaan ei pysty enää urkkimaan viestejäsi

Viestisovellus WhatsApp ilmoitti tehostaneensa käyttäjiensä tietojen salausta.

Facebookin omistaman WhatsAppin uudistus on vastareaktio taannoiselle oikeuskiistalle Applen ja Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n välillä. FBI vaati Applea murtamaan terroriampujan iPhonen suojauksen, mistä Apple kieltäytyi. FBI onnistui myöhemmin murtamaan salauksen kolmannen osapuolen avustuksella.

WhatsApp kirjoittaa blogissaan, että tästä lähtien jokainen sovelluksen kautta tehty puhelu, viesti, kuva, video, tiedosto tai ääniviesti on salattu. Yhtiö lupaa, että käyttäjän tiedot ovat suojattu niin hakkereilta, verkkorikollisilta ja sortohallinnoilta kuin WhatsAppilta itseltään.

Omien viestien salauksen käyttöönotto ei vaadi kummempia toimenpiteitä, mutta uusi salaustekniikka toimii oletuksena vain sovelluksen uusimmassa versiossa. Päivitysten tilanne kannattaa siis tarkistaa.

Päivityksestä informoitiin joitakin WhatsAppin käyttäjiä keskelle keskustelua ilmestyvässä viestissä. 

Mikäli käyttäjä klikkaa viestiä saadakseen lisätietoja, aukeaa seuraavanlainen näkymä. 

Jälleen "Lisätietoja" klikatessaan aukeaa WhatsAppin sivusto, jolla kerrotaan tarkemmin salausuudistuksesta. Löydät lisätietoja päivityksestä myös tästä.


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme