Mainos
Mainos

WhatsAppissa havaittiin haavoittuvuus – lähetettyjen viestien muokkaaminen mahdollista

Tietoturvayhtiö Check Point kertoo löytäneensä WhatsAppista haavoittuvuuden, joka mahdollistaa viestien manipuloinnin. WhatsApp kertoo, ettei se aio tehdä asialle mitään.

VIDEO: Myös poliisi on Suomessa jalkautunt WhatsAppiin.

Check Pointin mukaan WhatsAppin salauksesta huolimatta lähetettyjen viestien sisältöä on mahdollisuus päästä muokkaamaan tai niiden lähettäjä voidaan vaihtaa kokonaan.

Muokkausmahdollisuus koskee WhatsAppissa lähetettyjä, siteerattuja viestejä. Ominaisuuden avulla käyttäjät voivat näyttää keskustelussa aiemmin lähetetyn viestin ja vastata siihen.

Haavoittuvuus on sekä yksityisissä, että ryhmäkeskusteluissa. Check Pointin mukaan se voi antaa hakkereille vallan luoda ja levittää valheellisia tietoja luotettavien henkilöiden nimissä.

WhatsAppin mukaan korjauksesta enemmän haittaa kuin hyötyä

Check Point kertoo ilmoittaneensa haavoittuvuudesta WhatsAppille, mutta yhtiön mukaan kyseessä ei ole virhe, joka vaatisi korjausta.

WhatsApp kommentoi New York Timesissa, että sen jokaisen palvelun viestin tarkistaminen voisi pikemminkin luoda uusia uhkia yksityisyydelle tai jumittaa palvelun.

WhatsAppin ja Check Pointin mukaan ei ole merkkejä siitä, että haavoittuvuutta oltaisiin käytetty hyväksi.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme