Mainos
Mainos

Wikipedian perustaja kehuu suomalaisia

Eilen Nokian Säätiön 10 000 euron tunnustuspalkinnon saanut Wikipedian perustaja Jimmy Wales kehuu suomalaisten intoa kirjoittaa Wikipediaan.

Suomenkielisessä Wikipediassa noin 220 000 artikkelia. Kuitenkin vaikkapa arabiankielisessä Wikipediassa on vain noin 100 000 artikkelia, vaikka arabian puhujia on satoja miljoonia.

Tietoviikko kertoo verkkosivuillaan Walesin kiitospuheesta. Wales totesi, kuinka kulttuuri on muuttumassa jatkuvasti fiksummaksi. Viisikymmentä vuotta sitten tv-ohjelmissa oli yksinkertainen juoni ja muutamia päähenkilöitä. Nykyisestä ohjelmatarjonnsasta Wales nosti esille Lost-sarjan, jossa juoni on monisyinen ja henkilöitä on mukana satoja.

Ihminen ei enää passiivisesti tuijota yksinkertaisia sarjoja televisiosta, vaan hän haluaa myös osallistua prosessiin. Esimerkkinä tästä Wales käytti Lost-sarjan wiki-tietosanakirjaa, johon fanit ovat vapaaehtoisesti kirjoittaneet tuhansia artikkeleita.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme