Mainos
Mainos

Wikipediassa jo 50 000 suomenkielistä artikkelia

Wikipedia on ilmainen, mainokseton internetissä julkaistava monikielinen tietosanakirja. Sen sisältöä voi muokata kuka tahansa.

Nettitietosanakirja Wikipedian suomenkielisessä versiossa on nyt 50 000 artikkelia. Rajapyykin rikkonut artikkeli kirjoitettiin tiistaina ja sen aihe oli Aku Ankka. Suomenkielisen Wikipedian sisältö veisi nyt painettuna liki 20 000 sivua.

Wikipedia on ilmainen, mainokseton internetissä julkaistava monikielinen tietosanakirja. Sen sisältöä voi muokata kuka tahansa. Tiedelehti Naturen vertailussa Wikipedian todettiin olevan suurin piirtein yhtä luotettava kuin tunnettu tietosanakirja Encyclopedia Britannica.

Kaikkiaan Wikipediassa on yli kolme miljoonaa artikkelia eri kielillä. Suomessa aktiivisia kirjoittajia on satoja, maailmassa kymmeniätuhansia. Sähköinen tietosanakirja kasvaa nopeasti: uusia suomenkielisiä artikkeleita kirjoitetaan kuukausittain noin 4000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme