Mainos
Mainos

Wille Riekkinen: Kirkon vastustettava väkivaltaviihdettä

Kuopion hiippakunnan piispan Wille Riekkisen mielestä kirkko voisi olla kotien arvokasvatuksen tukija ja väkivaltaviihteen vastustaja paljon selkeämmällä profiililla kuin tähän asti.

Riekkinen puhui hiippakuntakokouksessa Kuopiossa tänään.
-Jotkut markkinavoimia hyödyntävät, ihmisestä ja arvoista piittaamattomat, tahot ovat ottaneet rahankeruuvälineeksi väkivaltaviihteen ja siihen liittyvät elämää tuhoavat toiminnot. Useimmiten alistamisen välineinä käytetään nykytekniikan ja median suomia mahdollisuuksia, piispa sanoi.

-Voimme vain kuvitella, miten mahtavat vaikuttaa nuoreen mieleen muutamien tuhansien murhien, tappojen, raiskausten ja silmittömän väkivallan näkeminen murrosikään mennessä. Ja kauhugalleriaa tehostavat päivittäiset katastrofiuutiset maailmalta tai iltalehtien lööpeistä, hän jatkoi.

Riekkisen mukaan moisen "viihteen" lopputulos on henkinen raakalainen, avuton lapsi, jolla on kuitenkin kohta kädessään kännykkä ja konekivääri, Internet ja infrapunatähtäin, ja joka siitä syytä on monin verroin pelottavampi, sillä hän on arvaamaton arvomaailmaltaan.

-Tarvitsemme kirkon kokonaissanomasta nousevaa näkemystä ja arvomaailmaa, jonka tulisi vaikuttaa siihen, millaista elämän evästä nykyinen internet- ja kännykkälapsijoukko oikein saa, piispa sanoi.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme