Mainos
Mainos

"Windows 8 mietitty täysin uusiksi"

Ohjelmistojätti Microsoft on esitellyt tulevan Windows 8 -käyttöjärjestelmän ominaisuuksia Build-kehittäjätapahtumassa Kaliforniassa. Microsoftin mukaan tuleva Windows on mietitty kokonaan uudestaan tekniikasta käyttäjäkokemukseen.

Windows 8 on suunniteltu toimimaan niin pöytäkoneissa kuin kevyemmissä tabletkoneissakin.

Windows 8 on määrä tuoda markkinoille ensi vuonna. Uuden käyttöjärjestelmän kerrotaan toimivan ensimmäistä kertaa mobiilimaailmassa suosituilla matalavirtaisilla ARM-prosessoreilla.

BBC:n teknologiasivuilla todetaan, että Microsoftilla on ollut paineita Applen iOS:n ja Googlen Android-käyttöjärjestelmän hengittäessä niskaan mobiilipuolella.

Uusi käyttöjärjestelmä toimii perinteisen tietokoneen työpöytänäkymän kautta, mutta myös tabletkoneille suunnitellun Metro-version kautta.

Metro-versio tarjoaa yksinkertaisemman tavan ohjata järjestelmää kosketusnäytön kautta. Kosketusnäyttöön optimoidun version puute on nähty yhtenä syynä siihen, miksi markkinoilla ei juuri ole nähty Windows 7 -tabletteja.

Microsoft kertoo myös julkistavansa oman Windows Store online-kauppansa, jonka kautta yhtiö myy sovelluksia.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme