Mainos
Mainos

Windowsin tietoturva-aukosta ärhäkkä verkkomato

Kiusallinen haittaohjelma on viime viikkoina aiheuttanut ongelmia kymmenille suomalaisyrityksille. Keskisuomalainen kertoo, että verkkomato leviää joulun puolivälissä Windows-käyttöjärjestelmästä löytyneen tietoturva-aukon kautta.

Ohjelmistoyhtiö Microsoft julkaisi pian ongelman löydyttyä hätäpäivityksen Internet Explorer -nettiselaimeensa, mutta kaikissa yrityksissä päivitystä ei ole tehty. Kotikoneissa päivitykset tapahtuvat yleensä automaattisesti.

- Samantyyppisiä haittaohjelmia on ollut aikaisemminkin liikkeellä, mutta nyt havaitun toteutus on selvästi monimutkaisempi kuin aiemmat vastaavat salasanojen avaamista yrittäneet virukset, Erkki Mustonen tietoturvayhtiö F-Securesta kertoo lehdessä.

Virus ei ole vielä aiheuttanut pahaa epidemiaa Suomessa tai maailmalla. Sen poistaminen saastuneilta koneilta on kuitenkin työlästä, sillä samassa tietoverkossa olevat koneet saastuttavat toisiaan yhä uudelleen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme