Mainos
Mainos

Yahoo vähentää väkeä

Internetportaali Yahoo vähentää 12 prosenttia runsaan 3500 hengen työvoimastaan. Irtisanomisten syynä on yhtiön tuloksen heikeneminen Internet-mainonnan heikon kehityksen vuoksi.

Yahoon tulos painui ensimmäisellä vuosineljänneksellä 11,5 miljoonaa dollaria miinukselle. Osaketta kohti tappiota kertyi 2 senttiä. Vuotta aiemmin samaan aikaan Yahoo teki 67,6 miljoonan dollarin voiton. Tulos oli kuitenkin markkinoiden odotuksia parempi.

Jos eräitä kertaluonteisia kuluja jätetään pois, Yahoo laskee tehneensä alkuvuonna pro forma -pohjalta 7,6 miljoonan dollarin tuloksen. Vuotta aiemmin vastaavalla tavalla laskettu luku olisi ollut 60,5 miljoonaa dollaria. Yahoon liikevaihto kutistui selvästi ja jäi nyt 180 miljoonaan dollariin, kun se vuotta aiemmin oli 231 miljoonaa dollaria.

Pääjohtaja Tim Kooglen mukaan Yahoo aikoo nyt muuttaa strategiaansa ja luopua eräistä vähemmän tärkeistä toiminnoista. Toisaalta yhtiö on löytänyt myös uuden kasvualueen: Yahoo vahvisti keskiviikkona, että se ryhtyy tarjoamaan laajaa valikoimaa pornovideoita ja alan kirjallisuutta eri vähittäismyyntikumppanien kautta. (STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme