Mainos
Mainos

Yhdysvallat suunnittelee verkkohyökkäysten vastaista järjestelmää

Yhdysvaltojen kansallinen turvallisuusvirasto NSA aikoo rakentaa järjestelmän, joka auttaa verkkohyökkäysten paikallistamisessa maan kriittisiin tietojärjestelmiin. Järjestelmä koskisi sekä tärkeitä yksityisomistuksessa olevia yhtiöitä sekä valtion virastoja.

Wall Street Journalin haastattelemat lähteet kertovat, että "Perfect Citizen" -nimellä kutsuttua järjestelmää suunnitellaan mm. sähköverkkojen ja ydinvoimaloiden suojaksi.

Tietojärjestelmissä käytettäisiin sensoreita, jotka aktivoituisivat verkkohyökkäystä muistuttavasta toiminnasta.

Tietojen mukaan Raytheon -niminen yhtiö olisi saanut sopimuksen projektin ensimmäisestä vaiheesta, joka on arvoltaan 100 miljoonaa dollaria. NSA ei ole kommentoinut tietoja. Myöskään Raytheon ei ole kommentoinut järjestelmästä.

Yhdysvaltain hallitus on alkanut yhä enemmän huomioida ulkomailta suoritettuja verkkohyökkäyksiä julkisiin ja yksityisiin verkkoihin. Erityisesti vakoilutoimet ovat olleet huolena, kertoo IDG -uutispalvelu.

Viime vuonna julkaistussa selonteossa todettiin, että Kiina luultavasti vakoilee yhdysvaltalaisia yhtiöitä ja hallitusta. Selonteossa todettiin, että ainakin 10 - 20 teratavua salaista tietoa oli saatu otettua hallituksen tietoverkoista pitkään jatkuneen projektin avulla.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme