Mainos
Mainos

Yle: Linux laskisi koulujen atk-kuluja roimasti

Suomen koululaiset käyttävät pääasiassa Microsoft Windowsia. Siirtyminen yhtenäiseen Linux-järjestelmään laskisi atk-kustannuksia jopa 80 prosenttia, kertoo Ylen radiouutiset.

Koulujen atk-kustannukset voisivat pudota viidesosaan nykyisestä, jos kouluissa siirryttäisiin yhtenäiseen Linux-järjestelmään. Näin arvioi Helsingin opetusvirasto Ylen radiouutisten mukaan.

Koulut säästäisivät huomattavasti ottamalla käyttöön Linux-pohjaisen LTSP-palvelimen. Sillä voitaisiin ohjailla koko atk-järjestelmää yhdestä paikasta niin, ettei jokaista työasemaa tarvitsisi huoltaa tai päivittää erikseen.

Suurin osa Suomen kouluista käyttää Microsoft Windows -käyttöjärjestelmää. Linux on otettu käyttöön vain muutamissa kouluissa, mutta niissä on oltu tyytyväisiä järjestelmään. Ylen mukaan myös muissa Euroopan maissa on tehty menestyksekkäitä koulujen ja julkisen hallinnon Linux-kokeiluja.

Linux on avoimen lähdekoodin maksuton käyttöjärjestelmä. Ensimmäisen version julkaisi verkkoon suomalainen Linus Torvalds. Käyttöjärjestelmä on kaikkien saatavilla ja kuka tahansa voi tehdä siihen muutoksia.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme