Mainos
Mainos

Yleisradio uudistaa radiotoimintaansa

Yleisradio on uudistaa radiotoimintansa ensi kevääseen mennessä. Yle lopettaa perinteiset radiotoimituksensa ja siirtää ne alakohtaisiin osaamiskeskuksiin. Radiojohtaja Seppo Härkösen mukaan keskukset vastaavat jatkossa ohjelmien tuottamisesta. Kanavien tehtäväksi jää ohjelmien välittäminen.

Samalla nykyisten radiokanavien profiilia ja kohderyhmiä ollaan tarkentamassa. Radio Suomi jää Suomen suurimpana radiokanavana lähes ennalleen, mutta alueellisten lähetysten osuus kasvaa. Sen sijaan Ylen Ykkösen ja Radio Mafian rooli ja jopa nimet saattavat muuttua.

Ylen toimitusjohtajan Arne Wessbergin mukaan järjestelyillä halutaan järkeistää uutishankintaa, mutta myös säästää. Säästötavoitteita Wessberg ei tässä vaiheessa arvioi.

- Irtisanomisia ei minun tietääkseni ole kuitenkaan tulossa, Wessberg sanoo.

Radio Finland karsii

Vieraskielistä ohjelmaa ulkomaille lähettävä Radio Finland karsii lähetyksistään saksan-, ranskan- ja englanninkieliset ohjelmansa. Sen sijaan venäjänkieliset lähetykset jatkuvat.

- Niillä on suurempi merkitys kuin näillä muilla. Venäjällä on kiinnostusta Suomea kohtaan ja meillä kotimaassa on suuri venäjänkielinen vähemmistö, radiopäällikkö Juhani Niinistö perustelee.

Yleisradio säästää ohjelmien lopettamisella noin 200000 euroa. Niinistö pitää irtisanomisia 13-henkisessä toimituksessa mahdollisena.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme