Mainos
Mainos

Yli miljoona iPhonea "kateissa"

Applen mukaan älypyhelinta on myyty reilut 3,7 miljoonaa kappaletta. iPhonea Yhdysvalloissa yksinoikeudella tarjoava AT&T puhuu sen sijaan vain noin kahdesta miljoonasta asiakkaasta.

Analyytikot kummastelevat Applen viime vuonna myyntiin tulleen puhelimen iPhonen myyntilukuja. Kummastusta aiheuttaa miljoonan puhelimen "haihtuminen" myyjän ja valmistajan ilmoittamien lukujen välistä.

Apple on kertonut myyneensä kosketusnäytöllistä älypuhelintaan hieman yli 3,7 miljoonaa kappaletta vuonna 2007. Puhelinta Yhdysvalloissa yksinoikeudella tarjoava AT&T puhuu kuitenkin vain noin kahdesta miljoonasta iPhone-asiakkaasta, kertoo Digitoday-verkkolehti.

USA:n ulkopuolinen myynti Applen operaattorikumppanien toimesta ylsi puolestaan viime vuonna arviolta noin 300 000 - 400 000 kappaleeseen.

Missä siis on noin 1,3 miljoonaa iPhonea, kysyy muun muassa PC World. Yksi selitys on, että niin sanottujen murrettujen iPhone-puhelinten markkina kattaaa jopa kolmanneksen iPhonen kokonaismyynnistä.

Tämä tarkoittaa sitä, että moni asiakas ei tyydy käyttämään puhelintaan vain myyjän verkossa, vaan tahtoo avata sen ohjelmallisesti toimimaan minkä hyvänsä operaattorin verkossa, vaikka osa puhelimen toiminnallisuudesta häviäisikin tempun myötä.

Toinen teoria on, että varastot täyttyvät Applen älypuhelimista. Ehkä loppumyynti ei ole ollut ihan niin vilkasta kuin Applen luvuista olisi voinut kuvitella, jotkut analyytikot miettivät.

(MTV3-Digitoday)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme