Mainos
Mainos

Yliopistot yksinkertaistamaan teknisiä laitteita

Jyväskylän ja Tampereen yliopisto sekä Tampereen teknillinen yliopisto ovat aloittaneet ihmiskeskeisen teknologian kehittämiseen tähtäävän hankkeen. Tavoitteena on luoda helppokäyttöisiä tuotteita tukemaan ihmisen arkipäivää.

Kohteina ovat esimerkiksi matkapuhelimet, mp3-soittimet ja laajakaistapalvelut. Päämääränä on eurooppalaisen tutkimusyhteistyön kautta viedä suomalaista osaamista maailmalle.

Hanke saa rahoitusta Keski-Suomen Liitosta Euroopan yhteisön rakennerahastosta. Lisäksi hanketta rahoittavat Jyväskylän kaupunki, Porin seudun kehittämiskeskus, Tampereen kaupungin elinkeinokeskus sekä Tampereen yliopiston Tietoyhteiskuntainstituutti ja Kauppakorkeakoulu.

Hankkeen koordinoinnista vastaa Jyväskylän yliopiston monitieteelliseen tutkimukseen erikoistunut Agora Center. Toteuttajina ovat lisäksi Tampereen yliopiston Tietoyhteiskuntainstituutti ja Kauppakorkeakoulu sekä Tampereen teknillisen yliopiston Porin yksikkö.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme