Mainos
Mainos

Yritys sai pitää yli sata verkkotunnustaan

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on antanut ennakkoratkaisussaan yritykselle luvan pitää 125 yleissanoista muodostuvaa verkkotunnustaan.

Viestintävirasto ja Helsingin hallinto-oikeus olisivat peruttaneet tunnuksien myöntämisen. Hallinto-oikeuden mielestä yrityksellä oli sen kokoon nähden ylenpalttisesti tunnuksia, jotka oli tarkoitus välittää eteenpäin.

Helsinkiläisyritys taisteli tunnuksistaan, koska kokonaisuuden muodostavat verkkotunnukset olivat sen mukaan liiketoiminnalle erittäin tärkeitä. Ilman niitä yhtiö ei voisi rakentaa portaaleja, se ei saisi rahoittajia ja palvelujen markkinointi olisi vaikeaa.

KHO katsoi, ettei yrityksellä ollut ilmeistä tarkoitusta luovuttaa tunnuksia eteenpäin. Kaikki tunnukset olivat käytössä vähintään sähköpostin muodossa tai kolmannen asteen internetosoitteina, mikä on verkkotunnuslain mukaista tunnuksien käyttöä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme