Mainos
Mainos
Hyvää elämää kansikuva

Asiantuntija kiistää: Maitotuotteista ei tule matala-asteista tulehdusta

Laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen kommentoi erilaisia ruokamyyttejä Hyvää Elämää -ohjelmassa maaliskuun alussa. Laatikainen kiistää, että maitotuotteet aiheuttaisivat kehoon matala-asteista tulehdusta.

– Maitotuotteista on paljon tutkimuksia. Niitä on verrattu soijajuomiin ja punaiseen lihaan eikä ole nähty mitään tulehdusta aiheuttavaa reaktiota kehossa, Reijo Laatikainen kertoi lähetyksessä.

Alustavan tutkimusnäytön perusteella hyvin pieni osa ärtyvää suolta potevista saattaa reagoida maidon proteiiniin ja saada siitä oireita.

– Mutta laajassa mittakaavassa maitotaloustuotteet ovat terveyden kannalta neutraaleita.

– Hapatetut maitotaloustuotteet eli piimä, jogurtti, kefiiri ja sen tyyppiset ovat jostain syystä vähän parempia terveydelle – painonhallinnan ja tyypin 2 diabeteksen kannalta erityisesti. Todennäköisesti se (vaikutus) tulee suoliston mikrobien kautta: hapatetut maitotuotteet sisältävät hyviä mikrobeita. Ehkä se muuttaa suoliston mikrobistoa parempaan suuntaan, jolloin voidaan taistella paremmin lihavuutta ja tyypin 2 diabetesta vastaan.

Mutta tarvitaanko maitotuotteita ruokavaliossa? Katso video ylhäältä.

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme