Mainos
Mainos
Hyvää elämää kansikuva

Filosofi Esa Saarinen puolustaa juroja suomalaisia: Epäsosiaalisuus on vain pintaa, ei koko totuus

Tuoreen tutkimuksen perusteella maailman viidenneksi onnellisimmat ihmiset asuvat Suomessa. Filosofi Esa Saarinen pohti hyvän sijoituksen syitä Huomenta Suomessa tiistaiaamuna.

Saarisen mielestä suomalaisten kannalta tutkimuksen keskeisimpiin johtopäätöksiin kuuluu, ettei paljon puhuttu epäsosiaalisuutemme – kuten se, että rappukäytävässä vältellään naapuriin törmäämistä – määritä meitä tai onnellisuuttamme.

– Meidän ”pintailmaisu” ei anna täyttä kuvaa asioista. Tässä tapauksessahan onnellisuutta katsoessa ruotsalaiset ovat meidän alapuolella ja amerikkalaisetkin ovat kaukana meidän alapuolella, Esa Saarinen viittasi tutkimukseen lähetyksessä.

Saarinen kertoi huomanneensa jo vuosikausien ajan suomalaisille Kyproksella järjestämissään seminaareissa, että erilaisessa ympäristössä suomalaisistakin tulee esiin toisenlaisia puolia.

– Siellä näkee, että kun ihmiset saavat tilaisuuden olla turvatusti toisiinsa nähden ystävällisiä tai hyväntahtoisia, se tulee aivan saman tien sellaisena humauksena esiin. Sen seurauksena myös ajatukset, jotka syntyvät, ovat erilaisia kuin muuten olisi syntynyt. Keskeinen pointti on se, että pinta on pettävä, se ei kerro totuutta, Saarinen selitti.

Mitkä kaikki asiat vaikuttavat onnellisuuteen? Miksi onnellisuus ei ole pelkästään omissa käsissä? Katso video ylhäältä.

Miten tullaan onnelliseksi?

Onnellisuusprofessori Markku Ojanen pohti onnen olemusta Studio55.fi-lähetyksessä.

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme