Mainos
Mainos
Hyvää elämää kansikuva

Huonokuuloiset suurentuneessa onnettomuusvaarassa

Vapaa-ajalla ja töissä sattuvat onnettomuudet ja loukkaantumiset näyttäisivät olevan yleisempiä kuulo-ongelmista kärsivillä. Riski ei ole kovin suuri, mutta se kasvaa, mitä huonompi kuulo on.

Yllä olevalla videolla kerrotaan avokonttoreiden meluhaitoista.

Yhdysvaltalaistutkimus perustuu mittavan, vuosittain 270 000 yhdysvaltalaisaikuista kattavan kyselytutkimuksen tuloksiin vuosilta 2007–2015. Osallistujat olivat keskimäärin 46-vuotiaita. Joka kuudennella heistä oli jonkinasteisia kuulovaikeuksia.

Hieman alle kolme prosenttia osallistujista joutui onnettomuuteen tai loukkaantui seurannan aikana, mutta tapaukset olivat selvästi yleisempiä huonokuuloisilla. Lieviä tai kohtalaisia kuulo-ongelmia potevista loukkaantui neljä prosenttia ja huomattavan heikkokuuloisista viisi prosenttia.

Tulokset julkaistiin tieteellisessä JAMA Otolaryngology – Head & Neck Surgery -lehdessä.

Huonokuuloisuus voi tutkimusten mukaan altistaa myös hoitovirheille tilanteissa, joissa potilas ei kuule esimerkiksi hoito-ohjeita kunnolla. Kuulon ja muiden aistien heikkeneminen on iäkkäillä yhdistetty myös laajempiin toimintakyvyn heikkenemisiin.

Copyright Duodecim 2017. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.​​​​​​​

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme