Mainos
Mainos
Hyvää elämää kansikuva

Karjalainen: Suomalaisnaiset yhä kiinnostuneempia toisistaan seksuaalisesti

Sanomalehti Karjalainen uutisoi tänään torstaina, että yhä useampi suomalaisnainen on seksuaalisesti kiinnostunut myös toisista naisista.

Suomalaisista parikymppisistä naisista jopa 40 prosenttia, kolmikymppisistä lähes 30 prosenttia ja nelikymppisistä noin joka viides on vuonna 2016 julkaistun Finsex-tutkimuksen perusteella seksuaalisesti kiinnostunut myös naisista.

Varsinaisia seksuaalisia kokemuksia toisen naisen kanssa on parikymppisistä useammalla kuin joka viidennellä, kolme- ja nelikymppisistä taas hieman alle viidenneksellä.

1990-lukuun verrattuna puhutaan jopa kaksinkertaisista määristä.

Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula kuvailee muutosta mullistavaksi ja uskoo, että ilmiö tulee entisestään vahvistumaan erityisesti alle kolmekymppisten keskuudessa. Samalla on nähty kasvua esimerkiksi naisten seksikumppaneiden määrässä, itsetyydytyksessä ja nettipornon katselussa.

Kontulan mukaan luvuissa esiin nousevat, naisista seksuaalisesti kiinnostuneet naiset eivät välttämättä ole biseksuaaleja vaan enemmänkin kokeilunhaluisia.

Lähde: Karjalainen

Asiantuntija kommentoi: Pitääkö seksiä harrastaa, jos ei huvita?

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme