Mainos
Mainos
Hyvää elämää kansikuva

Käytä näin työpäivän viimeiset 10 minuuttia

Miten työpäivän viimeiset levottomat minuutit voisi hyödyntää tehokkaasti? Hyviä vinkkejä saa koulutuspalveluja tarjoavan STL:n infograafista.

Ollaanpa nyt ihan rehellisiä: viimeiset kymmenen minuuttia työpäivästä ovat harvoin kovin tuotteliaita. Lounaan jälkeinen kooma on kyllä ohi, mutta niin on luovuuden huippukin. Jalka ja ajatukset alkavat kummasti vipattaa kohti ulko-ovea, ja sitä tuntee olevansa jonkinlaisessa välitilassa.

Ei ole aikaa aloittaa uutta tehtävää, mutta nykyistäkään ei millään ehdi saattaa loppuun. Aika menee helposti peukaloita pyöritellessä. Eihän tässä voi enää saada aikaan mitään järkevää!

Kokeile tarttua seuraaviin vinkkeihin, kun fokus on jo katoamassa, mutta ihan vielä ei voi astua ovesta ulos.

Tee ”aivotyhjennys”

Vähennä pään sisäistä sotkua listaamalla tyhjälle paperille kaikki, mitä sinulla on mielessä tai muistettavana. Jos listalla on jotakin konkreettista tekemistä vaativaa, siirrä se to do -listalle myöhemmin.

Päivitä to do -lista

Kirjaa ylös asiat, jotka sinun pitää tehdä heti huomenna. On hyvä, että kaikki ideat, tehtävät ja tavoitteet ovat yhdesä paikassa nähtävillä.

Siirrä kiireettömät tapaamiset parempaan aikaan

Loppupäivästä pidettävät kokoukset saattavat olla tuloksettomia, koska energiatasot ovat jo alhaalla ja ajatukset alkavat siirtyä vapaa-ajalle. Ehdota uutta ja parempaa aikaa tapaamiselle.

Käy sanomassa heipat työkavereille

Ystävällinen moikkaus kollegoille työpäivän päätteeksi vahvistaa suhteita ja kertoo kaikille, että olet lähdössä. Älä jää jaarittelemaan, jottet häiritse liikaa niitä, jotka edelleen tekevät täysillä töitä.

Rauhoita puhelin ja mieli

On tärkeää, että työt jäävät oikeasti töihin eikä sähköposteja tai kokouskutsuja tule kuunneltua tai selattua koko ajan vapaa-ajallakin. Vaihda siis puhelimen asetukset niin, että saat olla rauhassa loppupäivän. Tämä edistää palautumista ja seuraavan päivän intoa ja energiaa.

Kelaa päivääsi

Saavutusten ylöskirjaaminen voi edistää onnellisuutta. Se auttaa myös jättämään työpäivän taakse ja luomaan hyvän tunnelman loppupäivää varten. Kysy itseltäsi, mikä oli tänään isoin saavutuksesi ja mitä haluat kenties tehdä eri tavalla tulevaisuudessa.

Järjestä työpöytä

Työaikaa menee hukkaan, kun joutuu jatkuvasti etsimään tarvitsemiaan papereita ja tietoja sekasorron vallassa olevalta pöydältä. Siivoa työpöytä niin, että kaikki on helposti löydettävissä ja näkyvillä on vain tarpeellisia asioita.

Lähteet: Microsofttraining.net, Rd.com

Sanna Mämmi suoritti töitä ja hyvinvointia ja uupui – ”Romahdin ihan täysin”

Sanna Mämmi on huomannut kantapään kautta, mitä käy, kun suorittaa töiden lisäksi hyvinvointia. Iso työprojekti, liika urheilu ja menneisyyden haamut kasautuivat vajaat pari vuotta sitten taakaksi, jonka alle Sanna romahti. Sanna vieraili Hyvää Elämää -ohjelmassa toukokuussa 2017. Mukana oli myös professori Tiina Paunio.

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme