Mainos
Mainos
Hyvää elämää kansikuva

Lääkäri: Tämä on pahinta, mitä nivelkivuista kärsivä voi tehdä

Osastonlääkäri Klaus Österholm HYKS:n Fysiatrian poliklinikalta kertoi Huomenta Suomessa, mikä on nivelvaivoista kärsivän pahin virhe.

– Pahin on ehkä se, että jää makoilemaan sohvalle eikä lähdekään liikkumaan. On tärkeää, että kivusta huolimatta lähtisi liikkeelle. Jos jää lepoon, luonto yrittää epätoivoisesti parantaa sitä nivelrikkoa, mutta se tarkoittaa, että nivel jäykistyy. Täysin jäykkä nivel on varsin kivuton, mutta sen kanssa on aika hankala elää ja toimia, Klaus Österholm selitti Huomenta Suomessa.

Liike auttaa ikään kuin voitelemaan niveltä ja parantaa ruston aineenvaihduntaa. Lajin kannattaa olla sellainen, jossa niveliin ei kohdistu turhia iskuja.

– Esimerkiksi juokseminen tai hyppiminen on ehkä hyvä jättää väliin.

Sen sijaan esimerkiksi rauhallinen kävely, metsässä liikkuminen, pyöräily, vesiliikunta ja hiihto sopivat hyvin nivelvaivaiselle. 

Mitkä asiat vaikuttavat nivelrikon syntyyn? Minkä lihasten harjoittaminen on tärkeintä nivelvaivojen ehkäisyn ja hoidon kannalta? Katso video ylhäältä.

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme