Mainos
Mainos
Hyvää elämää kansikuva

Maailman suurin hotelliketju saapuu Suomeen – ensimmäinen hotelli Tampereelle

Liikevaihdon, hotellihuoneiden ja kanta-asiakkaiden määrällä mitattuna maailman suurin hotelliyhtiö Marriott International laajenee Suomeen. Ketjun ensimmäinen Suomen hotelli on tarkoitus avata Tampere-talon yhteyteen loppuvuodesta 2019.

Tampereelle rakennettava hotelli on osa keskihintaista Courtyard by Marriott -hotellibrändiä. Siihen tulee 11 maanpäällistä kerrosta, 229 hotellihuonetta sekä ravintola- ja kuntosalipalveluita. Hotellista rakennetaan yhdyskäytävä Tampere-talon aulaan.

– Tampere on yksi maan keskeisimpiä kaupunkeja. Se on kasvava ja eloisa paikka, jonka monet kehityshankkeet lupaavat kaupungille kiinnostavaa tulevaisuutta. Odotamme, että hotellimme houkuttelee matkustajia ja tapahtumia Tampereelle eri puolilta maailmaa, Marriott Internationalin Keski- ja Pohjois-Euroopan kehitysjohtaja Tuomas Laakso kertoo.

Tampereen pormestari Lauri Lyly on tyytyväinen suunnitelmiin.

– Hotelli tuo oivan lisän kaupunkimme kansainvälisyyteen ja sopii erittäin hyvin osaksi meidän tapahtuma-, kulttuuri- ja matkailutarjontaamme, Lyly sanoo.

Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas kuvailee Marriottin tuloa lottovoitoksi.

– Pystymme vastedes isännöimään esimerkiksi suuria kansainvälisiä kongresseja aivan uudella tavalla, Ahokas sanoo.

Paraikaa selvitetään myös mahdollisuutta rakentaa tunneliyhteys hotellista tien toisella puolella sijaitsevan Tampereen yliopiston kampukselle.

– Suora tunneliyhteys hotellilta yliopiston päätaloon lisäisi konkreettisesti myös Tampereen uuden yliopiston vetovoimaa, Tampereen yliopiston rehtori Liisa Laakso sanoo.

Hotellin suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto ALA ja rakennustöistä SRV Rakennus Oy. Rakentaminen alkaa heti rakennusluvan myöntämisen jälkeen ja oletetaan kestävän 18 kuukautta. 

Lähde: Marriott International/Tampere-talo

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme