Mainos
Mainos
Hyvää elämää kansikuva

Monelta syöt viimeisen kerran? Saattaa selittää vyötärömakkarat

Eräästä paheesta luopuminen saattaa viedä vyötäröltä jopa viisi senttiä, Kunto Plus -lehti kertoo.

Iltaisin iskee usein armoton makeannälkä tai rehellinen ruoanhimo, jolloin mieliteon vastustaminen vaatii rautaista mielenlujuutta.

Moni tunnistaa tilanteen, mutta säännöllinen iltasyöpöttely eteläeurooppalaiseen tyyliin voi kostautua karvaasti. Chileläisessä yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan vyötärölle voi kertyä jopa viisi ylimääräistä senttiä, jos jääkaapilla vieraillaan tavan takaa kello 20:n jälkeen. Viiden sentin lisäys vyötäröllä kasvattaa myös vaatekokoa kahdella.

Tutkijat arvelevat painonnousun johtuvan siitä, että elimistön energiankulutus keskittyy päivän valoisaan aikaan. Auringon laskiessa elimistö alkaa valmistautua lepoon, aineenvaihdunta hidastuu ja energiankulutus laskee.

Paljastava painoindeksi

Tutkimusaineisto kerättiin 5 500 chileläiseltä mieheltä ja naiselta. Iltasyöpöttelijöillä oli puoli yksikköä korkeampi painoindeksi kuin ennen kello 20:tä ruokailevilla, mikä tarkoittaa 1,5 kiloa 163-senttisen naisen kohdalla.

Tutkimustuloksia on kuitenkin tulkittava varauksella, sillä tuloksista ei käy ilmi, oliko iltasyöpöillä epäterveellisempi ruokavalio kuin aikaisemmin aterioivilla.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kunto Plus -lehden kanssa.

Muita Kunto Plus -lehden artikkeleita:

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme