Mainos
Mainos
Hyvää elämää kansikuva

Nieletkö vitamiinit kahvin kanssa? Paha virhe!

Yhä useampi suomalainenkin napsii vitamiinipillereitä rutiinilla. Nyt tutkijat väittävät, että se saattaa olla turhaa, jos juo samaan aikaan kuumaa juomaa. Asiasta kirjoitti Daily Mail.

Englantilaisessa East Anglian yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että kuumat juomat ja ruoka, kuten puuro, vähentävät raudan imeytymistä jopa 73 prosentilla. Vitamiinilisien nieleminen esimerkiksi teen tai kahvin kanssa voi siis mitätöidä niiden hyvät vaikutukset.

Ilmiön kerrotaan johtuvan kuumien juomien sisältämistä yhdisteistä. Sen lisäksi, että ne häiritsevät raudan imeytymistä, ne voivat inaktivoida joitakin muita vitamiineja sekä tappaa hyviä bakteereja probiootteja sisältävissä ruoissa, kuten jogurteissa.

Professori Glenn Gibson neuvoo nielemään vitamiinivalmisteet veden tai maidon kanssa ja odottamaan ainakin tunnin ennen kuumien juomien nauttimista.

Kuka hyötyy ravintolisistä?

Lääkäri Olli Sovijärvi kertoi ravintolisien tarpeesta, käytöstä ja mahdollisista haitoista Studio55.fi-lähetyksessä marraskuussa 2016.

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme