Mainos
Mainos
Hyvää elämää kansikuva

Onko sinulla sisua? Näin se määritellään

Suomalaisista puhutaan sisukkaana kansana, mutta mitä sisu oikeastaan on? Tätä kysyttiin Huomenta Suomessa sisututkija Emilia Lahdelta ja kirjailija, toimittaja Anna Perholta.

Anna Perho kuvailee sisua ennen kaikkea sinnikkyydeksi.

– Se on kykyä sietää vastenmielisiä, vaikeitakin tunteita, ja toimia niistä huolimatta. Useimmat minun mielestäni arvokkaat asiat ihmisen elämässä ovat sellaisia, joiden eteen täytyy tehdä vaikeitakin juttuja. Sisu on sitä, että jaksat puurtaa niiden itsellesi merkityksellisten asioiden eteen silloinkin, kun ei yhtään huvita, Perho selitti lähetyksessä.

Sisututkija Emilia Lahti huomauttaa, että sisukkuutta pystyy kasvattamaan ja sen rajaa siirtämään menemällä rohkeasti kohti vaikeitakin kokemuksia.

– Se, mikä on yhden naisen lämmittely, voi olla toisen naisen tai miehen sisun hetki, Lahti totesi.

Onnistumiset ruokkivat motivaatiota, mutta sisukkuutta tarvitaan juuri epäonnistumisissa.

– Siihen kuuluu se ajatus, että vaikka välillä tulee avaria (kuvainnollisesti avokämmentä), niin jatkaa siitä huolimatta, Perho sanoi.

Minkä erittäin yksinkertaisen neuvon Perho antaa niille, jotka haluaisivat olla arjessaan sisukkaampia? Katso koko video ylhäältä.

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme