Mainos
Mainos
Hyvää elämää kansikuva

Psykoterapeutti Maaret Kallio: Tällaiset mielen asiat askarruttavat suomalaisia kaikkein eniten

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio vieraili Huomenta Suomessa keskustelemassa siitä, millaisten mielen asioiden kanssa suomalaiset painivat kaikkein eniten.

Maaret Kallio kertoo, että pääosin suomalaiset hakeutuvat hänen vastaanotolleen hyvin arkisten pulmien kanssa.

– Eniten ehkä kahden asian kanssa: Miten tulla oman mielensä kanssa toimeen ja miten saisin itseni kanssa vähän kohtuullisemman, sovinnollisemman ja vähän armollisemman suhteen, Kallio kertoo.

– Kun ajatellaan että minkä kaiken kanssa me painimme päivisin niin siellä ytimessä ja pinnan alla on suhde itseen ja suhde muihin – ja miten niiden kanssa tullaan toimeen, Kallio toteaa.

Asiantuntija tunnistaa työssään sen, että monet suomalaiset osaavat olla itseään kohtaan hyvinkin vaativia. Tämä näkyy helposti stressinä ja tunteena siitä, ettei asetettuja vaatimuksia pystytä täyttämään – sillä ne ovat yksinkertaisesti liian korkealla.

– Kyllähän se on aika suomalaistakin ja varmaan aika inhimillistäkin ylipäätään, että itseä kohtaan ollaan aika armottomia, Kallio huomauttaa. 


Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme