Mainos
Mainos
Hyvää elämää kansikuva

Syö vähemmän kuin kulutat, niin laihdut – ei sittenkään niin yksinkertaista?

Syö vähemmän kuin kulutat, niin paino putoaa – onko laihdutus oikeasti niin yksinkertaista? Laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen valotti asiaa Hyvää Elämää -ohjelmassa.

– Tämä on paha kysymys itse asiassa, Reijo Laatikainen aloitti.

Iso kuva on juuri se, että pitkällä aikavälillä kaloritasapainolla on erittäin suuri merkitys.

– Mutta kyllä se tiedetään, että monesti laihdutusta yrittäneillä liikapainoisilla on jonkinasteinen säästöliekki.

Säästöliekillä Laatikainen viittaa kalorinkulutuksen vähenemiseen. Tosin sitäkin merkittävämpänä hän pitää kehon säätelymekanismeja, jotka laihtumisen jälkeen pakottavat syömään enemmän.

– Jotenkin meidän biologiaan on rakennettu se, että kun saavutat jonkin vähän korkeamman painon, niin elimistö ajattelee, että tässä on nyt pysyttävä, jos tulee vaikka nälänhätä, Laatikainen selitti.

– Ei tämä ole tahdonvoimajuttu yksistään, se on täysin väärä käsitys.

Pikadieetit Laatikainen kehottaa unohtamaan.

– Näitä kaalikeittodieettejä, montignaceja, dukanteja ja viiskakkosia on ollut vuosien aikana paljon. Niitä tulee ja menee. Pidempään eläneet tietävät tämän kiertokulun. Niistä harvoin jää käteen pysyvää ihmisille.

Laatikainen kannustaakin pysyvään ruokavaliomuutokseen.

– Aika tylsää se mahtaa olla Iivo Niskasenkin harjoittelu päivästä päivään vuosikymmenet. Mutta siinä se nähdään, että se vaatii suunnitelmassa pitäytymistä, että saa huipputulokset, Laatikainen totesi.

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme