Mainos
Mainos
Hyvää elämää kansikuva

Turistit ihmettelevät suomalaisia talviuimareita – ”Niin kylmää, ettei edes tunnu kylmältä"

Huomenta Suomi vieraili keskiviikkoaamuna helsinkiläisellä Allas Sea Poolilla katsomassa, miten aamu-uinti onnistuu rapsakassa pakkasessa. Merivesiallas on muuttunut viime aikaisen sään johdosta nolla-asteiseksi avannoksi, mutta se ei suomalaisia hidasta.

Allas Sea Poolin toimitusjohtaja Bodil Ståhl kertoi lähetyksessä, että keskellä Helsinkiä sijaitsevassa merikylpylässä käyminen on turisteille eksoottinen ja mieleenpainuva elämys.

– On ihana nähdä joka aamu ja päivä, kun täällä käydään sekä valokuvaamassa että ihastelemassa ja itse kokeilemassa, Ståhl kertoi.

Lämpimän altaan lisäksi paikalla on merivesiallas, jossa kunnon matkan uiminen on viime aikoina muuttunut säiden johdosta lähinnä ripeäksi avantouinniksi. Yksi rohkea altaaseen pulahtaja ehti vaihtaa muutaman sanan myös Huomenta Suomen juontajan kanssa.

– Käyn täällä mielellään melkein joka aamu. Paras tapa vaihtaa tietoisuutta on pulahtaa tänne. On aika ennen avantoa ja avannon jälkeen. Se on suomalaista mindfulnessia, pulikoija hymyilee.

Miten kylmältä vesi tuntuu?

– Oikeastaan se on niin kylmää, ettei se edes tunnu kylmältä. Se tuntuu oikein sopivalta.

Onko turisteja uskaltautunut avanto-olosuhteisiin? Katso koko video ylhäältä.

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme