Mainos
Mainos

5-vuotias Kai kertoi äidilleen olevansa tyttö: "Ajattelin, että hän jo tietää, mutta hän ei tiennyt"

Kain äiti ei alussa tiennyt, mitä transsukupuolisuus tarkoittaa. Lapsi itse kertoi hänelle olevansa tyttö.

VICE-sivuston jakamalla videolla Kai esittelee äidilleen lempilelujaan. Hänellä on myös kirja "poikaprinsessasta".

– Pidän siitä, koska se on kirja pojasta, joka tykkää olla prisnsessa, Kai kuvaa.

– Kun äiti luuli, että olen poika, hän puki minut pojaksi, en pitänyt siitä. Ajattelin, että hän jo tietää, että olen tyttö, mutta hän ei tiennyt.

Jos video ei näy, katso se täällä.

Kain äiti ei alussa tiennyt, mitä transsukupuolisuus tarkoittaa.

– Ajattelin, että Kai oli vain hyvin feminiininen. Ikävuosien 2 ja 4 välillä hän alkoi leikkiä tyttöjen kanssa ja piti poikia "ällöinä". Siinä iässä hän alusi tutun, ei rekka-autoa, äiti kuvaa.

Sukupuoliristiriita tarkoittaa, ettei ihmisen tunne omasta sukupuolestaan vastaa hänen kehoaan eikä toisten näkemää sukupuolta. Transsukupuolisuus on sukupuoliristiriidan äärimuoto, jossa sukupuoli-identiteetti voi olla mies, nainen tai transsukupuolinen. Kai kertoi itse äidilleen, että on tyttö.

– Minun piti kertoa se, kun olin tarpeeksi vanha sanomaan sen. Sanoin hänelle "äiti, en ole poika, olen tyttö".

Video on kerännyt runsaasti kommentteja, joista osa on vihaisia ja herjaavia. Kommentoijille huomautetaan, etteivät lapsen seksuaalisuus ja sukupuoli ole sama asia, eikä viisivuotiaan valinta kerro mitään hänen seksuaalisuudestaan, vaan vain siitä, miltä Kaista tuntuu.

***

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme