Mainos
Mainos

7-vuotias poika sai sydänkohtauksen – lääkärit väittivät, ettei se ole mahdollista

Lasten sydänkohtaukset ovat harvinaisia, mutta eivät mahdottomia: Today ja Daily Mail kertovat 7-vuotiaasta Hudsonista, joka lyyhistyi maahan kesken jalkapallopelin ja päätyi kamppailemaan hengestään. Vielä viisi vuotta myöhemmin sydänkohtauksen jäljet vaikuttavat esiteinin elämään.

Hädän sattuessa ensiapu on tärkeä taito osata. Katso yllä olevalta videolta, miten lasta elvytetään.

Lokakuussa 2012 seitsenvuotias Hudson Cromwell palasi kotiinsa takapihalla keskeytyneen jalkapallo-ottelun jälkeen. Poika oli lyyhistynyt maahan kesken veljiensä kanssa pelaamansa pelin. Kotona odottanut Andrew-isä luuli aluksi poikaansa vain väsyneeksi.

– Ajattelin, että hän on tavallinen väsynyt 7-vuotias, joka on valmis petiin, Andrew Cromwell kertoo Daily Mail Onlinelle.

Huoli heräsi vasta, kun poikansa sohvalle kantanut isä huomasi lapsensa olevan veltto. Hudson tuntui vähitellen menettävän tajuntansa.

– Hänen itkuiset silmänsä pyörähtivät ympäri, eikä hän sanonut sanaakaan, Andrew muistelee.

Kerry-äiti saapui kotiin muutama minuutti tapahtuman jälkeen ja soitti välittömästi hätänumeroon. Hän aavisteli pahaa.

Diagnoosi pysäytti lääkärit ja vanhemmat


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Lääkärit eivät löytäneet Hudsonista aluksi mitään vikaa, mutta Kerry vaati lisätutkimuksia.

– Tiesin, ettei kaikki ollut kohdallaan. Lääkärit tekivät tietokonetomografian, jonka perusteella Hudsonissa ei ollut mitään vikaa. Ajatus ei istunut yksiin äidinvaistoni kanssa, joten pyysin lääkäreiltä magneettikuvausta, Kerry kertoo Todaylle.

Magneettikuvauskaan ei selkiyttänyt asioita. Andrew muistelee Todayn haastattelussa, että lääkärit kertoivat oireiden viittaavan sydänkohtaukseen, mutta väittivät, ettei sellaisia ole lapsilla.

Diagnoosi pysäytti lääkärit ja vanhemmat

Hudson kiidätettiin seuraavalle lääkäriasemalle, jossa pojan oli tarkoitus saada erityishoitoa. Lääkärit pyysivät uutta magneettikuvausta. Uusien kuvien jälkeen pysäyttävä diagnoosi varmistui: 7-vuotias oli saanut sydänkohtauksen.

Sekä vanhemmat että lääkärit olivat järkyttyneitä, sillä sydänkohtaus on hyvin harvinainen lapsilla. Tutkittuaan Hudsonia lääkärit havaitsivat, että yksi pojan aivojen valtimoista oli epämuodostunut. Sydänkohtaus olisi sattunut ennemmin tai myöhemmin.

Hudson jäi sairaalaan, jossa lääkärit myöhemmin huomasivat, että pojan kallossa oli liikaa painetta. Edessä olisi leikkaus.

 – Suutelimme Hudsonin otsaa ennen kuin lääkärit veivät hänet leikkaussaliin, kertoo Andrew.

Seuraavat kymmenen päivää Hudson oli koomassa ja lääkärit säätelivät hänen kallonsisäistä painettaan. Vanhemmat pelkäsivät poikansa hengen puolesta.

Poika joutui opettelemaan vasenkätiseksi

Viimein Hudson heräsi – mutta ei samana poikana, joka oli ennen ollut. Sydänkohtaus oli vienyt 7-vuotiaalta kyvyn kävellä, käyttää oikeaa kättään, puhua, istua ja niellä. Hudson pääsi kuntoutukseen opetellakseen uudelleen menettämänsä taidot.

Nyt, viisi vuotta sydänkohtauksen jälkeen, poika on jälleen motorisesti ikäisensä tasolla. Ainoastaan oikea käsi temppuilee, joten Hudson on joutunut opettelemaan vasenkätiseksi.

– Hän on lapsi. Hän ei halua ajatella kättään, joka ei toimi, toteaa Andrew.

Kaiken kaikkiaan nyt 12-vuotias Hudson voi nyt vanhempien mukaan hyvin. Perhe haluaa kuitenkin muistuttaa muita sydänkohtauksen vaaroista – että hengenvaarallinen sairauskohtaus voi viedä lapsenkin hengen.  

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme