Mainos
Mainos

8 lääketieteellistä faktaa: Nauru todella on parasta lääkettä!

Nauramisen on sanottu tehoavan moneen vaivaan.

Kunnon nauru ei ainoastaan tuo hyvää mieltä, mutta myös rentouttaa ja helpottaa stressiä. Little Things kokosi yhteen lisäksi kahdeksan lääketieteellisesti todistettua faktaa.

Naurulle kannattaa antaa tilaa aina, kun mahdollista. Hieman useammin nauraminen voi vaikuttaa hyvinvointiin pitkäaikaisesti: nauru saa ajattelemaan asioita positiivisessa valossa.

Fakta: Nauraminen käy treenistä

Hervoton hekotus tuntuu vatsalihaksissa. Treeni ei korvaa liikuntaa kokonaan, mutta on jo hyvä alku. Nauraminen polttaa kaloreita ja vahvistaa keskivartalon lihaksia.

Fakta: Nauru tekee hyvää sydämelle

Nauru saa sydämen sykkimään eli parantaa verenkiertoa ja vahvistaa sydänlihasta.

Fakta: Nauru vahvistaa koko kehoa

Edellä mainittujen lisäksi nauru parantaa vastuskykyä. Huumorintajun on sanottu myös vahvistavan henkisiä voimavaroja.

Fakta: Nauru rentouttaa

Nauramisen seurauksena keho tuottaa dopamiinia, joka tunnetaan mielihyvähormonina. Se saa myös keskivartalon lihakset supistumaan, mistä johtuu sanonta ”nauraa niin, että vatsaan sattuu”. Kun nauru loppuu, lihakset rentoutuvat. Mikä parasta, rento tunne voi kestää jopa 45 minuuttia.

Fakta: Nauru karkottaa negatiivisuutta

Murheet ja huolet jäävät helposti taka-alalle, kun naurattaa. Nauru auttaa myös masennuksen ja ahdistuksen oireisiin.

Fakta: Nauru syventää ihmissuhteita

Oli kyseessä sitten romanttinen tai kaverillinen suhde, nauru syventää ihmisten välisiä tunteita. Yhdessä nauraminen kertoo samanlaisesta huumorintajusta, mihin moni ihmissuhde perustuukin.

Fakta: Nauru tekee rohkeammaksi

Onnistuneen vitsin kertominen voi parantaa itseluottamusta hurjasti. Myös yhdessä ryhmässä nauraminen voi helpottaa omia ryhmätyöskentelyn taitoja.

Fakta: Nauru tarttuu

Naurun on sanottu olevan yksi alkukantaisimmista kommunikoinnin muodoista. Kun yksi ryhmässä alkaa nauraa, tarttuu se herkästi muihinkin. Yhdessä nauraminen vaikuttaa myös positiivisesti ryhmähengen muodostumiseen.

Voitko katsoa seuraavaa videota nauramatta?

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme