Mainos
Mainos

Jim, 85, on maailman vanhin ammattilaiskehonrakentaja: "Olin kiinnostunut tytöistä ja päätin, että treenaaminen auttaisi asian suhteen"

Maailman vanhimmaksi kehonrakentajaksi kruunattu mies kehottaa ihmisiä olemaan miettimästä turhia ja toimimaan. 

Yhdysvaltalainen Jim Arrington ei ole mikään tavallinen isoisä. Hän on nimittäin 85-vuotias teräsmies, joka kruunattiin juuri maailman vanhimmaksi ammattilaiskehonrakentajaksi. Guinnessin ennätyskirjaan päässyt mies kertoo, että treenaaminen on hänelle vielä nykyisinkin suuri intohimo, eikä hän aio hidastaa tahtia, ennen kuin on ihan pakko.

– Treenaan yleensä kaksi tai kolme kertaa viikossa tunti kerrallaan koko kehon läpi, Arrington kertoo.

Vaikka treenikerrat ovat pysyneet säännöllisinä, mies kertoo, ettei enää nykyisin pysty nostelemaan lähellekään niin suuria painoja kuin nuorempana.

Kiinnostus tyttöjä kohtaan motivoi kasvattamaan lihasta

Mies kertoo kiinnostuneensa kehonrakennuksesta jo pikkupoikana. Kun muiden lasten mielenkiinto kohdistui sarjakuviin, hän uppoutui mielellään lihaksikkaita vartaloita esittelevien urheilulehtien pariin. Tie huipulle ei kuitenkaan sujunut ongelmitta, sillä nuoruudessaan Arrington sairasteli paljon, ja lyhyetkin treenit saivat miehen hengästymään.

Hän ei kuitenkaan luovuttanut, vaan käytti näitä lehtien kuvia inspiraation lähteenä. Vaikka kunnon kohoaminen motivoi jatkamaan, se ei suinkaan ollut ainoa syy treeni-innostukselle.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

– Niihin aikoihin olin kiinnostunut ympärilläni olevista tytöistä ja päätin, että treenaaminen auttaisi asian suhteen, Arrington paljastaa.

Pian mies kiinnostui painojen nostelusta niin paljon, että naiset saivat jäädä. Hän keskitti kaiken energiansa treenaamiseen ja päätti tehdä harrastuksestaan ammatin. Ammattilaiskehonrakentajauransa aikana mies onkin ennättänyt kilpailemaan peräti 60 kertaa, joista 16 on päättynyt voittoon.

Nykyisin hän joutuu astelemaan kisalavoille yhä useimmiten yksin samanikäisten kilpakumppaneiden puuttuessa. 

– Niin kauan kunnes joku minua vanhempi ilmaantuu, putsaan pöydän, mies naureskelee. 

Salaisuudekseen mies mainitsee rohkeuden yrittää ja epäonnistua. Jos haluat voittaa, lopeta ajattelu ja toimi.  

– Ihmiset sanovat usein jotain sen tapaista, että heidän täytyy treenata vielä hieman enemmän, tai että he eivät ole vielä valmiita. He ajattelevat yrittävänsä myöhemmin. Et voi kuitenkaan ajatella tällä tapaa, tarvitset kokemusta – sinun täytyy vain tehdä se! Arrington neuvoo.

Lähde: People

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme