Mainos
Mainos

Ahdistaako nukkumaanmeno? Älä katso kelloa!

Aikaiset herätykset voivat vaikeuttaa unen tuloa iltaisin, jos tapana on laskea jäljellä olevan uniajan määrää. Nukahtamista ei voi pakottaa.

Tuoreen tutkimuksen mukaan stressaaminen nukahtamisesta johtaa katkonaiseen uneen, heikompaan unen laatuun sekä lyhempiin yöuniin. Jos siis haluaa herätä virkeänä, kannattaa ajatukset suunnata muuhun kuin unen määrän laskemiseen.

Nukahtamista ja siitä stressaamista tutkittiin lupaamalla nopeimmin nukahtavalle rahapalkkio. Stressaaminen unen saannista aiheutti kuitenkin unettomuutta. Unettomuus johtuu usein ahdistuksesta, mutta myös unettomuus aiheuttaa ahdistusta – ja näin kierre on valmis.

Mikä siis avuksi? Korjaa asenteesi! 

Ei näin: "Koska en saa nyt unta, koko huominen päivä on pilalla."

Vaan näin: "Olen ennenkin selvinnyt päivästä vähillä yöunilla. Sitä paitsi, huomenna uni tulee varmemmin." Älä myöskään mene sänkyyn, ennen kuin olet oikeasti väsynyt ja valmis nukahtamaan, vaikka kellon viisarit lähestyisivät jo uhkaavasti aamun herätystä. Jos kellon viisarit aiheuttavat sinussa ahdistusta, käännä kellotaulut pois näkökentästäsi.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme