Mainos
Mainos

"Aiemmin ajateltiin, että sädehoito on hyvin samankaltaista kuin leikkaushoito" – miten syöpää nykyisin hoidetaan?

"Sädehoito" on sanana monelle tuttu, mutta koska sitä käytetään? Millaisia sädehoitoja on olemassa? Katso video!

Huomenta Suomen aiheena 20.4.2017 olivat sädehoidon mahdollisuudet syöpähoidoissa. "Sädehoito" on sanana monelle tuttu, mutta koska sitä käytetään?

– Sädehoitoa on perinteisesti käytetty kivun hoitona, mutta yhä enemmän parantavana hoitona, kertoo Timo Joensuu, syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri Docratesilta.

Hoidon voi yhdistää myös lääkehoitoihin. Siitä on monissa tilanteissa tullut vaihtoehto, joka voi jopa syrjäyttää leikkaushoidon. Tilanteet, joissa sädehoito soveltuu hoitomuodoksi, ovat myös muuttuneet.

– Se onkin sillä tavalla muuttumassa, että milloin ei voi käyttää. Aiemmin ajateltiin, että sädehoito on hyvin samankaltaista hoitoa kuin leikkaushoito, että syövän täytyy olla täysin paikallinen, jotta sitä kannattaisi lähteä hyödyntämään, koska koko ihmistä ei voi sädettää päästä varpaisiin, vaan se pitää kohdentaa.

Miten tilanne on muuttunut? Entä miten sädehoitoa suunnitellaan, ja millaisia sädehoitoja on olemassa? Katso video!

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme