Mainos
Mainos

Äiti ja syntymätön lapsi hengenvaarassa: Kohdun seinämä repesi vauvan voimakkaasta potkusta

Sekä äiti että lapsi selviytyivät hengenvaarallisesta tilanteesta, jossa sikiön voimakkaat liikkeet aiheuttivat kohdun seinämän repeytymisen. 

Tämä lääkäreiden mukaan äärimmäisen harvinainen tilanne sai alkunsa, kun anonyymina pysyttelevä nainen saapui Pekingissä sijaitsevaan yliopistolliseen sairaalaan kovien vatsakipujen vuoksi.

Lääkärit veivät raskaana olevan naisen ultraäänitutkimukseen, jossa hengenvaarallinen tila paljastui. Lääkäreiden hämmennykseksi ultraäänikuvaus paljasti kohdun seinämän revenneen lapsen voimakkaasta potkusta.

Kohdun vauriot ovat hengenvaarallisia niin äidille kuin syntymättömälle lapsellekin, joten lääkärit ryhtyivät välittömästi toimeen. Vaikka lapsi jouduttiin saattamaan maailmaan yli kuukausi ennen laskettua aikaa hätäsektiolla, kaikki sujui hyvin tilanteeseen nähden erinomaisesti. Äiti ja lapsi voivat hyvin. 

Lääkäreiden nopea toiminta pelasti äidin ja lapsen henget

Sairaalan hoitohenkilökunnan mukaan nainen oli lääkäriin tullessaan epäillyt sairastuneensa vatsatautiin. Kun lääkäreille selvisi, että naisen kohdusta oli poistettu kasvain leikkauksella hieman ennen raskaaksi tuloa, lääkärit alkoivat epäillä kohdun vauriota. Lääkäreiden epäilys osoittautui oikeaksi.

– Tarkastus osoitti, että sikiön jalat sojottivat ulos kohdusta vatsaonteloon, reidet olivat jääneet kiinni kohdun seinämään, sairaalan antamassa raportissa kerrotaan. 

Vaarana oli, että kohdun repeäminen aiheuttaisi naiselle infektion tai verenvuodon, tai pahimmassa tapauksessa jopa lapsen menettämisen. Sekä lapsen että äidin hengen puolesta huolissaan olleet lääkärit päätyivät suorittamaan hätäsektion, ja lapsi saatettiin maailmaan nopeasti, noin 10 minuuttia tutkimuksen jälkeen.

Lääkäri Zhang Lein mukaan naisen kohdun seinämään oli jäänyt arpi edellisestä leikkauksesta, jonka ruven sikiö oli saanut auki potkimalla.

Lähde: Metro

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme