Mainos
Mainos

Älä kiellä peukalon imemistä! "Paha tapa" voikin olla hyväksi lapsellesi

Uusi tutkimus osoittaa, että kynsien pureskelusta ja peukalon imemisestä voi olla lapselle hyötyä tulevaisuudessa.

Moni vanhempi kieltää lastaan imemästä peukaloaan tai syömästä kynsiään, mutta viimeistään nyt kiellot kannattaa unohtaa. Tutkimuksen mukaan nämä lapsuusiän niin kutsutut pahat tavat voivat suojata lasta aikuisiän allergioilta. Lapsuudessa sormiaan imeneet tai pureskelleet aikuiset sietävät tutkitusti paremmin muun muassa siitepölyä, hometta ja eläimiä.

Nämä kaksi tapaa tehostavat immuunijärjestelmää altistamalla henkilön bakteereille jo aivan lapsuudesta lähtien.

"Pahoilla tavoilla" positiivisia vaikutuksia

Uusiseelantilaisessa pitkäaikaistutkimuksessa seurattiin yli tuhatta henkilöä lapsuudesta aikuisuuteen. Vanhemmat raportoivat lastensa tavoista lapsuusvuosina, jonka jälkeen heidät testattiin allergiatesteissä 13- ja 32-vuotiaina.

Lapsuudessaan peukaloaan ja kynsiään pureskelleista henkilöistä noin kolmanneksella havaittiin allergioita. Sen sijaan näihin tapoihin sortumattomilla allergioita havaittiin peräti puolella. 

Tutkimus puoltaa yleisesti tunnettua tietoa, jonka mukaan varhainen altistuminen bakteereille ja mikrobeille estää allergioita ja parantaa vastustuskykyä. Steriilissä ilmapiirissä kasvaneille henkilöillä immuunijärjestelmä ei sen sijaan toimi yhtä tehokkaasti, vaan käynnistää allergeenit immuunijärjestelmän sijaan.

Tutkijat eivät voi sanoa suosittelevansa näiden tapojen edistämistä lapsilla, mutta he myöntävät kuitenkin kynsien pureskelulla ja peukalon imemisellä olevan positiivisia vaikutuksia.  

Video: Tarvitseeko äitiä aina totella? Katso videolta lasten hellyttävät vastaukset. 


Lähde: The Sun 

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot