Mainos
Mainos

”Älkää jättäkö huomioimatta mitään poikkeavaa” – nainen jakoi kuvan rintasyövän vähemmän tunnetusta oireesta

Naisen jakama kuva osoittaa, miksi pienetkin poikkeavuudet tulisi ottaa tosissaan. 

Ei ollut kyhmyä, ei verenvuotoa tai ihomuutoksia. Sherrie Rhodesin mukaan rinnan sivusta löytynyt lommo oli ainoa merkki, joka paljasti vakavan sairauden.

Viikko sen jälkeen, kun Rhodes oli käynyt näyttämässä erikoista jälkeään lääkärille, rankka diagnoosi paljastui – hän oli sairastunut rintasyöpään.

Vakava diagnoosi tuli täytenä yllätyksenä 

Rhodes jakoi tarinansa Facebookissa levittääkseen tietoa aiheen ympäriltä. 

– Eilen minulle diagnosoitiin rintasyöpä. Se tuli todellisena shokkina, sillä kuvassa oleva kuoppa oli ainoa oire, joka minulla oli. Huomasin sen kesäkuun lopussa, kaksi päivää myöhemmin yleislääkäri lähetti minut rintaklinikalle, Rhodes kertoo Facebook-päivityksessään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Viikko yleislääkärillä käynnin jälkeen nainen sai diagnoosin, jollaista hän ei osannut odottaa. Mitkään merkit eivät viitanneet siihen, että hänellä voisi olla syöpä. Nyt paljon viisaampana hän haluaakin jakaa tietoa tästä erikoisemmasta oireesta, joka kannattaa ottaa tosissaan.

– Tarkistakaa rintanne säännöllisesti, älkää jättäkö huomioimatta mitään poikkeavaa. Jos en olisi nähnyt vastaavanlaista postausta aiemmin, en olisi tiennyt, että kuoppa on merkki syövästä, nainen kirjoittaa.

HYKS Syöpäkeskuksen ylilääkäri Johanna Mattson auttaa videolla tunnistamaan rintasyövän oireet. 

Katsomo-video ei ole saatavilla


Lähde: GoodtoKnow

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme