Mainos
Mainos

Amelian järkyttävä kokemus raskauden aikana: "Se on yleensä siinä ja vauva on menehtynyt"

Kun Amelia Liddy-Sudbury, 35, odotti kolmatta lastaan, hän noudatti saamiaan ruokailuohjeita tunnollisesti: ei raakaa kalaa eikä pehmeitä juustoja.

Listeria

  • Listerioosia aiheuttaa bakteeri, joka elää yleensä maaperässä ja vedessä. Sitä voi esiintyä myös käsittelemättömissä elintarvikkeissa. 
  • Raskaana olevat naiset ovat listerioosin riskiryhmää. Listerioosi voi johtaa keskenmenoon tai ennenaikaiseen synnytykseen.
  • Listerioosi voi tarttua lapseen istukan kautta. Oireet alkavat noin viikon kuluttua synnytyksestä. Tauti ilmenee usein aivokalvontulehduksena.
  • Ruoan jääkaappisäilytys välttämättä estä listerian lisääntymistä.

Liddy-Sudbury ei kuitenkaan osannut odottaa, että myös cantaloupemeloni voisi olla kohtalokas, kertoo Daily Telegraph -lehti.

Meloni aiheutti sairastumisen?

Liddy-Sudbury osti valmiiksi paloiteltua melonia 33. raskausviikolla. Pian hän sairastui vakavasti listeriaan. Liddy-Sudbury uskoo, että meloni oli syypää tähän.

Vakavan infektion vuoksi Theodore-vauva syntyi viisi viikkoa etuajassa, ja joutui aivokalvontulehduksen vuoksi syömään antibiootteja viikkojen ajan.

– On todellinen ihme, että hän on elossa. Kun listerioosi diagnosoidaan, se on yleensä siinä ja vauva on menehtynyt, Liddy-Sudbury kuvaa.

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme